כפתור סגירה

כתבה בנושא כיצד להשאיר רושם ראשוני מצוין בראיון עבודה

מגייס בעל ניסיון במספר חברות הייטק אסף עבורנו את העצות הטובות ביותר עבור המועמד המבקש להשאיר רושם ראשוני מצוין, ולשפר בכך את סיכויי הקבלה לתפקיד

  1. להגיע בזמן – זהו המבחן הראשון שלך במקום העבודה החדש, עוד לפני שבכלל התקבלת. המשימה בסיסית ופשוטה – להגיע בזמן. במחלקת משאבי האנוש של חברה שבה עבדתי, התענוג הגדול של אנשי הגיוס היה להקשיב באמפתיה ובסבלנות לתירוציהם של המועמדים שאיחרו לקבוצות המיקוד ומבעוד מועד תוכל להציל אתכם.
     
  2. לא לדבר בנייד ולא למשוך תשומת לב בזמן ההמתנה וכמובן שלא בזמן הראיון – תרבות הטלפון הנייד מחייבת כללי נימוס והתנהגות שעדיין לא ברורים לכולם. זה שמטלפנים אליך לא אומר שאתה חייב לענות באותו הרגע. הדברים נכונים בזמן ההמתנה למראיין, ושבעתיים בעת הראיון עצמו.
    מועמדים לא מודעים לכך שפקידת הקבלה היא חוליה בשרשרת ההתרשמות מהם. התנהגות גסה בנוכחותה תגיע בוודאות אל המגייס, ומשם הדרך לפסילה קצרה מאוד. אם התבקשת להמתין 10 דקות למראיין, השתק את המכשיר, ובמקרה דחוף שאל היכן תוכל לנהל שיחה מבלי להפריע. זכור לי מקרה של מועמד שבלי שמץ של מודעות התראיין טלפונית לחברה מתחרה בעודו ממתין אצלנו לראיון… למיותר לציין שאצלנו הוא לא הגיע רחוק.
     
  3. לבחור בגדים מתאימים לראיון – מדהים לגלות שעדיין יש מרואיינים שחושבים שהיופי החיצוני והפנימי שלהם מפצה על הצורך להשתמש בדיאודורנט. מדי פעם מגיע אלינו מועמד בעל
    לבוא עירני, חיוני, אקטיבי – שלחת קורות חיים לעשרות מקומות. סוף כל סוף ענו לך. התרגשת, ולא הצלחת לישון כל הלילה מפחד שלא תצליח להתעורר בזמן. כעת, אחרי ליל שימורים זה, אתה מגיע לראיון הגורלי. רק תשתדל שלא לפצוע את המצח כאשר ראשך צונח על השולחן של המראיין. עשה לעצמך טובה: אם לא ישנת כל הלילה לפני הראיון, שתה אספרסו חזק והתעורר. העצה הזו נכונה שבעתיים למי שצורת התמודדות שלו עם מצבי לחץ הוא להרדים את עצמו ואת המראיין בסגנון נטול אנרגיה, איטי ומשעמם. אם לא תפגין עניין והתלהבות מהתפקיד כנראה שנעדיף מישהו אחר שלפחות נתרשם ממנו שהוא בחיים.
     
  4. לא לפרוץ את הגבולות, להיות מנומס – יש לנו קיר “תהילה” וירטואלי של מועמדים בלתי נשכחים שלא ידעו את מקומם, ולכן מקומם אינו עמנו. למשל, המועמד שראה במסדרון עובדות יוצאות לאכול ושאל אותן “מה אוכלים היום,
    לשדר חברתיות ונחמדות (אבל לא לזייף ולהגזים) – אנחנו, ובטח גם אחרים, מחפשים עובדים שיהיו לנו כיף לעבוד איתם. ראיון העבודה זה לא המקום לשדר ביקורתיות וחמיצות אל העולם. זה הזמן לגלות לעולם ולנו את הצדדים הנעימים. כשעורכים עמך היכרות, חייך. אם מספרים משהו כדי לשבור את הקרח, שתף פעולה. כמובן שאם מראיינים אותך לתפקיד סמכותי בסביבת עבודה קשוחה, אז עשה בדיוק את ההיפך…
     
  5. לדבר לעניין – מדי פעם יוצא מראיין זה או אחר מחדר ראיונות, כשכולו מתנדנד וסחרחר, אחרי ראיון בלתי ניתן לסיום עם מועמד שסיפר לו כמה פעמים את כל קורות חייו מאז זכרונות ילדותו הראשונים ועד לרגע זה, כולל הרגעים המשותפים. אלה מקרי קיצון מובהקים, אבל גם מקרים פחות קשים לא יעברו בקלות. זכור: אל תהיה טרחן או מפוזר. אנחנו מחפשים עובדים ממוקדים שיותירו סביבת עבודה יעילה גם לחבריהם.