כפתור סגירה

כתבה בנושא שחוקים – התמודדות עם לחץ ושחיקה בעבודה

תופעת השחיקה קיימת בכל ארגון, ומתפקיד הארגון לסייע לעובדיו להתמודד עמה, לטובת שני הצדדים
תופעת השחיקה הנפשית מוכרת לכולנו. כל אחד ואחת מאיתנו חש או יחוש במהלך חייו תחושות של חוסר סיפוק, תסכול ומועקה, אם בעבודה ואם בחייו הפרטיים. בעבר, המודעות וההכרה בתופעה היו מועטים, ולא דובר עליה בגלוי. ואולם, מחקרים רבים נערכו בנושא, וכיום סוגיית השחיקה הנפשית היא מוכרת ונדונה.
שחיקה בעבודה היא תחושה של שחיקה במקום העבודה או ביחס אליו. זוהי תופעה שעובדים רבים מתמודדים איתה, וכמוהם גם ארגונים, מנהלים ומעסיקים. אפשר להניח, כי כל עובד יחווה בשלב זה או אחר בקריירה שלו שחיקה בשל סיבות אלה או אחרות, ועל כן יש לנהוג בתופעה בכובד ראש, להכיר בה ולהתמודד עמה.
מהי שחיקה בעבודה (או באנגלית Job Burnout)? זוהי תחושה של תשישות פיזית או נפשית וירידה במוטיבציה בכל הנוגע למקום העבודה ולעבודה עצמה, הנובעות בדרך-כלל ממצבים מתמשכים של תסכול או מלחץ רב מדי. התופעה עשויה להתבטא בכמה סימפטומים עיקריים:
1) תפוקת העובד יורדת, ביצועיו נפגעים, הוא נעדר מהעבודה לעתים תכופות יותר, מרבה לאחר ועשוי אף להתפטר ממקום עבודתו או לעזוב לחלוטין את המקצוע שבו בחר, בתקווה לשנות את הרגשתו לטובה.
2) פגיעה בבריאות: מחקרים הראו כי תחושות של שחיקה כרוכות לעתים בצריכה מוגברת של אלכוהול וסמים אחרים, כאמצעי להפחתת מתחים וחסימה של תחושות התסכול והדיכאון שחש העובד. העובד עשוי לחוות עלייה בתעוקה, בבעיות לב ובבעיות בריאותיות אחרות.
3) העובד חווה אבדן הדרגתי של תחושות חיוביות, מוטיבציה נמוכה ומוראל נמוך. תחושות אלו עלולות לפגוע בתפקודו הכללי בעבודה ובחייו הפרטיים, ובכלל זה בעיות במשפחה ובחיי הנישואין. לאורך זמן, התופעה עלולה להידרדר לדיכאון ואף לאבדנות.
 
הלחץ והתסכול המובילים לשחיקת העובד עלולים לנבוע מסיבות רבות, כגון חוסר הערכה של עבודתו, מנהל בעייתי, חוסר תגמול, שעות ארוכות, בחירת קריירה שאינה מתאימה וכמובן תופעות כגון מצב כלכלי קשה, התמוטטות של ארגון וחשש מפיטורין. מחקרים מראים שעובדים מסוימים פגיעים לשחיקה יותר מאחרים, ובהם פסיכולוגים, עובדי שירותי חירום, חיילים, כתבים, מורים, עובדי התעשיות הטכנולוגיות ומהנדסים.
חשוב לציין כי גם עובד הנהנה במקום עבודתו ואין לו, לכאורה, סיבות לחוש מתוסכל או לחוץ, עשוי לחוות תחושות של שחיקה לאורך זמן. זאת בעקבות הבנה של העובד כי הוא מקדיש את מרבית חייו לעבודתו, וכי אינו שבע רצון מכך

הרשמה למגזין

להישאר מעודכנים תמיד בכל החדשות והטיפים הכי חשובים בעולם התעסוקה

שדה חובה*

אולי יעניין אותך גם...

כך תגייסו עובדים ב-2020: הדור הבא של עולם ההשמה

כך תגייסו עובדים ב-2020: הדור הבא של עולם ההשמה

הגיוס של היום זה לא הגיוס של פעם. זה ברור למקצועני גיוס שמבינים שדור חדש וזירת עבודה משתנה מצריכים שימוש בכלים שונים וחדשניים

כך תהפכו למנהלים טובים ב-10 צעדים

גוגל מציגה: כך תהפכו למנהלים טובים ב-10 צעדים

מעצימים את הצוות, נמנעים ממיקרו-ניהול, יוצרים סביבה בטוחה להעלאת רעיונות חדשים ויודעים להעביר ביקורת בונה, כשנדרש. קווים לדמותם של המנהלים שהייתם רוצים לראות אצלכם בחברה

משפחת אתוסיה מתרחבת

אתוסיה מתרחבת ומצרפת לשורותיה מתאמי גיוס, המעוניינים לפתח קריירה בתחום הגיוס וההשמה בהייטק. חברת אתוסיה מתמחה במימוש הפוטנציאל הקושר בין אנשים לארגוני הייטק וביוטק. לקוחותינו נהנים משירותי גיוס פרימיום, הכוללים איתור ואיוש משרות הייטק, ביוטק ותפקידים בכירים.

עולם הגיוס וההשמה – עובדות מפתיעות ל-2015

לכבוד שנת 2015 אספה עבורכם חטיבת המחקר של אתוסיה, חברת השמה בהייטק ובביוטק, כמה עובדות מעניינות אשר מצביעות היטב על השינוי שעובר תחום ההשמה והגיוס בישראל ובעולם, ומסייעות למגייסים, למחפשי העבודה ולמעסיקים להתכונן היטב לקראת הבאות.

Over Qualified? זו יכולה להיות הזדמנות פז עבור כל ארגון

מדובר בסוגיה מוכרת וידועה בשוק העבודה, הן מצידם של המעסיקים והן מצידם של מחפשי העבודה: אדם מגיש מועמדות לתפקיד מסוים ונדחה, משום שכישוריו גבוהים מידי, בעיני מערך הגיוס של אותה חברה. הסיבה היא שאנשי משאבי האנוש חוששים שאותם עובדים פשוט ישתעממו בתפקיד הקטן למידותיהם, לא ימצאו בו אתגר ויהפכו לממורמרים תוך זמן קצר – מה שישפיע על ביצועיהם ועל כל מי שנמצא בסביבת העבודה שלהם. יש בכך היגיון, כמובן, אך האם מדובר בתוצאה בלתי נמנעת? האם בכל מקרה של גיוס עובד המוגדר כ-Over Qualified, ייגרם נזק לחברה? לא בהכרח.

על המגייס, תהליך גיוס העובדים והתועלת לארגון

על חשיבות תפקיד המגייס בארגון, המקצועיות הדרושה בתהליך גיוס עובדים והתועלת בגיוס מדויק לארגון.