כפתור סגירה

כתבה בנושא הצרת צעדיהן של חברות התרופות הישראליות עלולה להוביל לפיטורים בענף

מנתוני חברת אתוסיה עולה כי היענות לדרישות הכניסה ל OECD עשויה להביא לפיטורי עובדים בענף פיתוח התרופות

 

כוונת הממשלה להגדיל את ההגנה בחוק על חברות התרופות האתיות עלולה לפגוע בתעסוקה בענף פיתוח התרופות וייצורן, כך מתריעה מנהלת חטיבת מדעי החיים אילה קפלן. לדבריה, הצרת צעדיהן של חברות הפרמצבטיקה הישראליות עלולה להביא לביטול פרוייקטים קיימים ולצמצום קווי ייצור, לגרום לירידה משמעותית בתנופת הפיתוח של הענף בישראל ואף להביא לפיטורי עובדים.
יצרניות התרופות הישראליות מעסיקות יותר מ-8,000 עובדים ולפי ההערכות מגיע היקף התעסוקה בתעשיות הנילוות לענף התרופות ליותר מ-30,000.
מנתוני אתוסיה עולה כי 50% מהביקוש לעובדים בתחום מדעי החיים, מקורו בחברות תרופות בתחום הגנרי, ומספר המשרות הפתוחות בשוק עולה על 180. “ענף התרופות הגנריות הוא מגדולי המעסיקים במשק והשינוי במדיניות הממשלה עלול לשנות מצב זה מהיסוד” אומרת קפלן.
בישראל פועלות 21 יצרניות תרופות, המפעילות יותר מ-40 מפעלים. הבולטת בהן היא כמובן טבע, החברה המסחרית הגדולה בישראל ויצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם. טבע מפעילה בישראל 13 מפעלי ייצור ומעסיקה בהם כ-6,000 עובדים. שניה אחרי טבע היא חברת פריגו ישראל (לשעבר אגיס), הנמנית גם היא עם החברות הגנריות המובילות בארה”ב, שמעסיקה בישראל כ-1,700 עובדים.
בנוסף לטבע ופריגו פועלות חברות גנריות ישראליות רבות, בהן תרו, דקסון, אוניפארם, פישר, כ.צ.ט, אינטרפרם, רקח, רפא, ועוד. בשנת 2008 הגיע היקף יצוא התרופות מישראל ליותר מ-4.7 מיליארד דולר, כ- 11% מכלל היצוא התעשייתי של ישראל.
במאבק על זכויות הקניין הרוחני של התרופות ניצבת טבע מול חברות התרופות האתיות הגדולות בעולם והיא מנהלת מאבקים משפטיים בישראל, ארה”ב ומדינות נוספות על פיתוח תרופות מקבילות לתרופות האתיות, שתוקף הפטנט שלהן פג. סוגיית הצטרפות ישראל ל-OECD והלחצים שהפעיל הממשל האמריקאי על ממשלת ישראל בעניין זה גרם לאחרונה להחלטת ראש הממשלה להחמיר את המגבלות על החברות הישראליות.
נתוני אתוסיה מראים כי בתקופה האחרונה ניכרת התאוששות וצמיחה מחודשת של ענף הפרמצבטיקה בישראל לאחר המשבר הכלכלי, ומעמדן של חברות הפארמה והביוטק הישראליות הופך מרכזי בשוק העולמי. זאת, על רקע גידול משמעותי בהיקף הפעילות של שוק התרופות הגנריות בארה”ב ובמדינות נוספות. לדברי אילה קפלן החלטת הממשלה עלולה לפגוע בכושר התחרות של התעשיה הפרמצבטית הישראלית: “הסרת ההגנה של הממשלה מעל תעשיית ייצור התרופות המקומית עלולה להוביל למצב אבסורדי בו מדענים ישראלים מפתחים תרופות וטכנולוגיות רפואיות מהשורה הראשונה בעולם, אבל הידע נרכש על ידי חברות בינלאומיות והייצור נעשה בחו”ל, בעוד ישראל מאבדת את כושר הייצור והתעסוקה בתחום זה. מדיניות הממשלה מהווה עידוד לבריחת הידע מישראל.”

 

הרשמה למגזין

להישאר מעודכנים תמיד בכל החדשות והטיפים הכי חשובים בעולם התעסוקה

שדה חובה*

אולי יעניין אותך גם...

אינפלציה גוברת

החורף כבר כאן

זה חודשים ארוכים שהאופטימיות שליוותה את שוק ההון ב-2021 מתפוגגת והולכת. בארה”ב, הבנק הפדרלי מוסיף להעלות את הריבית, במהלך שבנקים מרכזיים רבים בעולם מבצעים אף הם; האינפלציה גוברת; חברות גדולות שנראו חסינות למיתון, פותחות במהלכי פיטורים; המלחמה באוקראינה עדיין מעיבה על אירופה; ואי יציבות פוליטית בבריטניה הופכת את מצבה הלא פשוט, עקב הברקזיט, למאתגר אף יותר.

 

גל פיטורי עובדים

חרב הפיטורים פוגעת לא רק ביוניקורנים, אלא גם בחברות קטנות יותר.

דו"ח חושף את מצב הנשים העגום בהיי-טק הישראלי

רק שליש: דו”ח חושף את מצב הנשים העגום בהיי-טק הישראלי

דו”ח שהוציאה רשות החדשנות מלמד שההיי-טק הישראלי משתרך מאחור בייצוג נשים: רק כשליש מהמועסקים בו הן נשים וככל שעולים במעלה הפירמידה לתפקידי ניהול, ניהול בכיר והשקעות – כך קטן מספרן

משבר – כן, אסון גדול – לא

משבר – כן, אסון גדול – לא

בניגוד לחששות, אין צפי למשבר כלכלי נוסח 2001 ו-2008, אלא לגל מינורי שיסתיים תוך מספר רבעונים. כך יוכלו חברות הטכנולוגיה והעובדים להשאיר את הראש מעל המים בתקופה הסוערת הזו.

ההייטק מתגייס למען הקהילה

ההייטק מתגייס למען הקהילה

תרומה חברתית הפכה להיות חלק אינטגרלי מ”תנאי השירות” שמציעות חברות טכנולוגיה לעובדיהן. מאיפה זה בא, מה זה מעניק לחברה וכיצד יוצאים מזה נשכרים העובדים והחברות?

משבר הגיוס בהייטק: 6 טעויות שכדאי להימנע מהן

משבר הגיוס בהייטק: 6 טעויות שכדאי להימנע מהן

הביקוש לעובדים בתעשייה שובר שיאים, וגם התחלופה שלהם.
למה זה קורה, ומאיזה שגיאות אפשר להימנע בדרך לגיוס הטאלנט הבא שלכם