כפתור סגירה

כתבה בנושא רבעון בהמתנה

בסקר השכר דצמבר 2011 התמונה הכללית המצטיירת היא של יציבות בשכר ובביקושים לעובדים, המצטרפת לירידה חדה בשיעור העובדים העוזבים מרצון. ירידה זו מבטאת העדפה של עובדים לשמור על משרותיהם הנוכחיות.

בהשוואה שערכה מחלקת המחקר של אתוסיה בין הרבעון השני והשלישי של שנת 2011, אנו מזהים ירידה חדה של כ-15% בשיעור מחפשי העבודה המועסקים, וכן ירידה של 35% בשיעור העוזבים מרצון (המתפטרים).  
בדיקה של שיעורי הביקושים לעובדים מצביעה על מקור השינויים האלה.
בעוד שבחציון הראשון של 2011 נרשמה עלייה ממוצעת של כ-33% בביקוש לעובדים בהשוואה לחציון השני של שנת 2010, הרי ששיעור הביקוש לעובדים בתעשיות ההייטק והביוטק התמתן ברבעון השלישי, ובחודשים אוקטובר-נובמבר אף נותר ללא שינוי.
כלומר, היקף המשרות החדשות שנפתחו והיקף המשרות שאוישו היה כמעט זהה. משך תהליך הגיוס הממוצע עלה מ-3.5 שבועות בממוצע ל-5 שבועות.

ומה בשכר?
בתחום השכר אנו מוצאים יציבות.
ברוב התעשיות נותר השכר בלא שינוי, למעט עליות ממוצעות של 3-4% בסטארטאפים אשר גייסו כספים ונאלצים להתחרות על אותם מועמדים בשווקים דומים. הסטארטאפים המובילים ברמות השכר הם אלה העוסקים בפיתוח מוצרים חדשניים בתחום הווידיאו, במגוון זירות תשתיתיות – סלולר, אינטרנט לרשתות תקשורת, ענן וכדומה. בחברות הביוטק הגדולות נרשמו שינויים מינוריים בלבד ברמות השכר, המגיעים בתפקידים מסוימים לעלייה מתונה של 1-1.5%. מן העליות הגדולות ביותר בשכר בתעשייה זו נהנים בעלי תפקידים מחקריים בכימיה ובביולוגיה. גיוסים ועזיבות אחוז הגיוסים הממוצע ברבעון השלישי בארגוני ההייטק נותר ללא שינוי ביחס לרבעון השני, ועמד על כ-4% מסך כל העובדים. מקורה של התייצבות זו הוא כנראה בירידה החדה בשיעור העוזבים מרצון במהלך הרבעון השלישי, שעמד על רבע אחוז בלבד, כשמתחילת השנה שיעור העוזבים מרצון הגיע ל – 4.3% מכלל העובדים.

שקט מתוח 

התמונה הכללית המצטיירת היא של יציבות בשכר ובביקושים לעובדים, המצטרפת לירידה חדה בשיעור העובדים העוזבים מרצון. ירידה זו מבטאת העדפה של עובדים לשמור על משרותיהם הנוכחיות.
על העדפה זו מעיד גם סקר עמדות עובדים, שערכה מחלקת המחקר של אתוסיה: בסקר זה נמצא, כי שיעור גבוה מהעובדים מביא בחשבון את מצב הבורסות באירופה בבואו לקבל החלטה על החלפת מקום עבודה, וכי יציבות וחוסן כלכלי של מקום העבודה הם הפרמטר השני בחשיבותו בבחירת מקום עבודה חדש (אחרי עניין ואתגר טכנולוגי).
שוק התעסוקה בתחום ההייטק בישראל נמצא, אפוא, בעמדת המתנה – ומצפה לראות מה יהיו ההתפתחויות באירופה.
מקצועות מבוקשים העובדים המבוקשים ביותר ברבעון השלישי היו מפתחי תוכנה למובייל, לסביבות פיתוח של אנדרואיד ואייפון, שעדיין מובילים את טבלת הביקושים לעובדים, עם עלייה של 22% בהשוואה לרבעון השני השנה.
בקרב אנשי החומרה, העובדים המבוקשים ביותר ברבעון השלישי הם מהנדסי וריפיקציה, שהביקוש להם עלה ב-12% בהשוואה לרבעון השני השנה. ברבעון השלישי השנה נרשמה גם עלייה של 11% בביקוש לאנשי מכירות בתחום ה-inside sales, בחברות האינטרנט המבוססות על מודל SaaS. אחד התחומים החמים ביותר מתחילת השנה הוא תחום התשתיתיות בסביבת Linux/Unix. בשלושת הרבעונים הראשונים של 2011, גדל הביקוש לאנשי תשתיות Linux/Unix ב-18%. גידול זה נובע מהעובדה, שחברות רבות הגדילו את דריסת הרגל שלהן במערכות ה- Open Source.
בתחום ה- WEB עלתה הדרישה למומחי UI/GUI (מומחים בטכנולוגיות JAVASCRIPT, AJAX, HTML, CSS). הביקוש לעובדים אלה רשם עלייה של 21% מתחילת השנה.
בתחום הביוטק, מצאנו כי מתחילת השנה הביקושים לעובדים בתחום המחקרים הקליניים ירדו ב-15%; הביקוש לעובדים בתפקידי שיווק ופיתוח עסקי עלה ב-18% בחברות הפארמה והמכשור הרפואי; הביקוש לכימאים אנליטיים המשיך לטפס, ועלה ב-28% בכל הדרגים; ונרשמה עלייה קלה של 10% בביקושים בתחום אבטחת האיכות בפיתוח ובייצור. בביקוש לביולוגים, למהנדסי ביוטכנולוגיה ולכימאי מו”פ התחוללה ירידה ממוצעת של כ-5%; רמות הביקוש בתחום הרגולציה לא השתנו. 

הרשמה למגזין

להישאר מעודכנים תמיד בכל החדשות והטיפים הכי חשובים בעולם התעסוקה

שדה חובה*

אולי יעניין אותך גם...

אינפלציה גוברת

החורף כבר כאן

זה חודשים ארוכים שהאופטימיות שליוותה את שוק ההון ב-2021 מתפוגגת והולכת. בארה”ב, הבנק הפדרלי מוסיף להעלות את הריבית, במהלך שבנקים מרכזיים רבים בעולם מבצעים אף הם; האינפלציה גוברת; חברות גדולות שנראו חסינות למיתון, פותחות במהלכי פיטורים; המלחמה באוקראינה עדיין מעיבה על אירופה; ואי יציבות פוליטית בבריטניה הופכת את מצבה הלא פשוט, עקב הברקזיט, למאתגר אף יותר.

 

גל פיטורי עובדים

חרב הפיטורים פוגעת לא רק ביוניקורנים, אלא גם בחברות קטנות יותר.

דו"ח חושף את מצב הנשים העגום בהיי-טק הישראלי

רק שליש: דו”ח חושף את מצב הנשים העגום בהיי-טק הישראלי

דו”ח שהוציאה רשות החדשנות מלמד שההיי-טק הישראלי משתרך מאחור בייצוג נשים: רק כשליש מהמועסקים בו הן נשים וככל שעולים במעלה הפירמידה לתפקידי ניהול, ניהול בכיר והשקעות – כך קטן מספרן

משבר – כן, אסון גדול – לא

משבר – כן, אסון גדול – לא

בניגוד לחששות, אין צפי למשבר כלכלי נוסח 2001 ו-2008, אלא לגל מינורי שיסתיים תוך מספר רבעונים. כך יוכלו חברות הטכנולוגיה והעובדים להשאיר את הראש מעל המים בתקופה הסוערת הזו.

ההייטק מתגייס למען הקהילה

ההייטק מתגייס למען הקהילה

תרומה חברתית הפכה להיות חלק אינטגרלי מ”תנאי השירות” שמציעות חברות טכנולוגיה לעובדיהן. מאיפה זה בא, מה זה מעניק לחברה וכיצד יוצאים מזה נשכרים העובדים והחברות?

משבר הגיוס בהייטק: 6 טעויות שכדאי להימנע מהן

משבר הגיוס בהייטק: 6 טעויות שכדאי להימנע מהן

הביקוש לעובדים בתעשייה שובר שיאים, וגם התחלופה שלהם.
למה זה קורה, ומאיזה שגיאות אפשר להימנע בדרך לגיוס הטאלנט הבא שלכם